Vijftig jaar metro!

Op 9 februari is het vijftig jaar geleden dat de eerste metro in Rotterdam ging rijden. Dat jubileum wordt groot gevierd door de RET en door DIG IT UP. We zoeken Rotterdammers met beeldmateriaal en met leuke verhalen over de metro. DIG IT UP Gallery organiseerde op zaterdag 20 januari een bijzondere editie van Rotterdamse Zoldervondsten. In de galerie aan de Schiedamsedijk waren alle Rotterdammers welkom die bijzonder beeldmateriaal of anekdotes hebben en over hun ervaringen met de metro willen vertellen.

 

De Rotterdamse Zoldervondsten vormen de opmaat naar de feestelijke opening van het jubileum op 9 februari. Daarbij exposeert de RET in samenwerking met stichting RoMeO de laatste nog bestaande metrowagen uit de jaren zestig in station Blaak. DIG IT UP zorgt voor een expositie met foto’s en filmbeelden in de wagen, die toegankelijk zal zijn voor publiek.

Oude metrowagon spektakelstuk in station Blaak

De start van ‘Vijftig jaar metro’ is een groot succes geworden. Op vrijdag 9 februari opende burgemeester Aboutaleb de manifestatie van de RET, waaraan DIG IT UP een belangrijke bijdrage heeft geleverd. Het spektakelstuk bij de opening was de meer dan vijftig jaar oude metrowagon van stichting RoMeO. Vrijwilligers bij RoMeO hebben tien jaar gewerkt…

Lees verder!