Simone da Silva, hoofd av

“Ik kwam met DIG IT UP in aanraking bij de West-Kruiskade, toen zij voor het project ‘Het geluid van Rotterdam’ op zoek waren naar de invloed van Surinamers en de West-Kruiskade op de Nederlandse muziek. Ik werk nu wekelijks bij DIG IT UP en soms ook heel intensief. Zo heb ik meegewerkt aan de talkshows…

Lees verder!

Robert Kuunders, e-coach

“Ik kom uit Deurne, in West-Brabant. Ik heb fysische geografie gestudeerd. Doordat ik met informatiesystemen ging werken, kwam ik in ICT terecht. Toen ik aan de Technische Universiteit in Delft was verbonden woonde ik in Den Haag, maar ik vond het daar vreselijk saai. Door het ICT werk leerde ik in de jaren negentig internet…

Lees verder!

Rachel Vismale, kunstenaar

Rachel Vismale, kunstenaar

“Mijn focus ligt op abstract expressionistische kunst en heb inmiddels twee exposities gehad, onder meer in Showroom Mama in de Witte de Withstraat. Ik word regelmatig gevraagd voor live painting bij festivals en verkoop mijn werk uiteraard ook. Ik ben geslaagd voor mijn opleiding art & design op het Grafisch Lyceum en volg een opleiding…

Lees verder!

Micheline van Neste, historicus

“Ik ben een wederopbouwkind en heb geschiedenis gestudeerd aan de Erasmus Universiteit, waarna ik onder meer onderzoek heb gedaan naar de VOC in Delfshaven. Ik heb lang fulltime buiten Rotterdam gewerkt, maar ben sinds een aantal jaren weer terug in de stad. Bij het Oostplein, waar ik vroeger woonde, ontdekte ik in 2016 grote foto’s…

Lees verder!

Esther Erkelens, fotograaf

“Ik kom uit Abbenbroek, een dorpje bij Spijkenisse. Ik ben een jaar of vijf geleden als autodidact gaan fotograferen en zette mijn foto’s op sociale media. Iemand zei: daar moet je iets mee gaan doen. Sinds twee jaar heb ik een eigen bedrijf, Des Esther’s Fotografie. Ik vind de creativiteit en het wisselende van fotografie…

Lees verder!

Elin Haitsma, beeldbeheer

“Ik ben opgegroeid in Gorcum. Eén van mijn eerste baantjes was etaleur bij de allereerste Ikea in Sliedrecht. Ik ging veel uit in Rotterdam en leerde via een vriend John ‘PHOXX’ Groot kennen, waarover de eerste expositie van DIG IT UP ging. Via Facebook ben ik in contact gekomen met Evan vd Most en anderen…

Lees verder!

Dik Vuik, historicus

“Ik ben geboren in Rotterdam en hoorde in mijn jeugd veel verhalen van mijn ouders en grootouders over hun leven in de stad. Ik ben geschiedenis gaan studeren, eerst aan de lerarenopleiding in Utrecht en later ook aan de universiteit daar. Geschiedenis is mijn passie, ik vind het prachtig om mensen te vertellen en te…

Lees verder!

Delano Hankers, projectmedewerker

“Ik vind het fantastisch dat we cultuur en gebeurtenissen in kaart brengen waarbij mensen een fijne emotionele herinneringen hebben. Daarmee brengen we ook verschillende generaties en bevolkingsgroepen bijeen. Zelf heb ik heel veel concerten en exposities bezocht. Het is mooi om daar nu vanuit DIG IT UP aan de andere kant mee bezig te zijn.…

Lees verder!

Armando S. Pecas, technicus

“Ik ben opgegroeid in Portugal, waar mijn vader vandaan komt. In de zomervakantie was ik aan het backpacken en zo kwam ik in Rotterdam, waar ik werk vond. Rotterdam is een leuke mengelmoes van culturen en kleuren, met een heel multicultureel uitgaansleven.” “Ik heb de MTS gevolgd en ben constructiebankwerker. Dertien jaar geleden werkte ik…

Lees verder!