Algemene informatie

Locatie: Schiedamsedijk 62a, Rotterdam
Openingstijden: De etalagetentoonstellingen zijn 24/7 zichtbaar vanaf de straat. Van dinsdag tot en met vrijdag is tussen 13.00 en 17.00 uur in de galerie een uitgebreidere tentoonstelling te bekijken (gratis entree). De huidige tentoonstelling is Pandora’s Music Box.

 

 

Over DIG IT UP Gallery

In de DIG IT UP Gallery aan de Schiedamsedijk 62a werken wij aan het digitaliseren, produceren en tentoonstellen van beelden van de Rotterdamse stadscultuur. Het gaat hierbij steeds om bijzonder of onontdekt materiaal dat nog niet eerder publiekelijk is getoond. De etalagetentoonstellingen zijn grotendeels vanaf de straat te zien. Zo toont DIG IT UP aan voorbijgangers hoe Rotterdamse fotografen en muzikanten inspiratie hebben gehaald uit hun grootstedelijke omgeving. Iedere donderdag- en vrijdagmiddag is in de galerie zelf een uitgebreidere tentoonstelling te bekijken.

De DIG IT UP Gallery vervult tevens een rol als erfgoedlab. Analoog beeldmateriaal wordt in de werkplaats gedigitaliseerd. Zo werken we bijvoorbeeld aan het scannen van de negatieven van 9.000 portretten die door John Groot werden gemaakt van bezoekers van Pandora’s Music Box. Dit festival vond in 1985 plaats in de Doelen.

Ook vinden in de galerie workshops plaats over de digitalisering van historisch beeld- en geluidsmateriaal. Hiermee biedt DIG IT UP een platform aan bijvoorbeeld kleinere lokale musea en historische verenigingen om kennis uit te wisselen.