De eerste tentoonstelling van de DIG IT UP Gallery vestigde de aandacht op het bijzondere werk van John Groot. Van Rotterdam een grote studio maken, dat was wat John (alias PHOXX) graag wilde. Hij was fotograaf en locatiescout voor vele commercials, videoclips en andere opnames die Rotterdam als decor hadden. De door DIG IT UP geproduceerde tentoonstelling liet zien hoe John Groot (Omaha, Nebraska, 31 mei 1961 – Rotterdam, 26 februari 2007) sterk heeft bijgedragen aan het beeld van de stad.

Als onderdeel van het project werd het archief van John Groot overdragen aan het Stadsarchief Rotterdam. Naar aanleiding van de tentoonstelling verscheen in het NRC Handelsblad  het artikel ‘Voor John Groot was de stad al hip vóór de hype’. Op Digitup.nl publiceerden wij de volgende blogs over John Groot zijn persoonlijke leven, werk en bijdragen aan Rotterdam als filmstad:

Deze tentoonstelling kwam tot stand met medewerking van: Gemeente Rotterdam Sport & Cultuur, Stadsarchief Rotterdam, IVA Groep, Snoerboer, Ophuysen printers, Arthur Vriens, Elin Haitsma, Tyrone Breet, Jelani Isaacs, Saskia Kagchèl, Berry Visser, Simone Shin en vele anderen.

PHOXX en Pandora’s Music Box

Van Rotterdam een grote studio maken, dat was wat John Groot (alias PHOXX) graag wilde. Hij was fotograaf en locatiescout voor vele commercials, videoclips en andere opnames die Rotterdam als decor hadden. De tentoonstelling in de DIG IT UP Gallery liet zien hoe John Groot (1961 –2007) heeft bijgedragen aan het beeld van de stad.…

Lees verder!

DIG IT UP Gallery opent met een ode aan 10 jaar geleden overleden fotograaf en locatiescout John –PHOXX- Groot

Van Rotterdam een grote studio maken, dat was wat John Groot (alias PHOXX) graag wilde. Hij was fotograaf en locatiescout voor vele commercials, videoclips en andere opnames die Rotterdam als decor hadden. Een door DIG IT UP geproduceerde tentoonstelling laat zien hoe John Groot (Omaha, Nebraska, 31 mei 1961 – Rotterdam, 26 februari 2007) sterk…

Lees verder!